rookvrije generatie

Gezondheidscentrum Winsum en de nabije omgeving rookvrij !

 

 Ideeën of suggesties ter verbetering van de service?

Aan de wand bij de patiëntenbibliotheek hangt een rode brievenbus waar patiënten o.a. verbeteringen en suggesties voor het centrum kwijt kunnen.
Het formulier voor suggesties en/of ideeën staat op de tafel bij de patiëntenbibliotheek.

Mailen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 babycafeez

BABYCAFEEZ vanaf 6-9-2019 op vrijdag!
Als (aanstaande) ouder komt er veel op je af. Vind je het fijn om in contact te komen met andere ouders om samen ervaringen uit te wisselen? Kom dan naar het Babycafeez.
Wat is het Babycafeez?
Het Babycafeez is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders met jonge kinderen. Doel is elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen over alles wat je bezighoudt als ouder van een baby of dreumes. Alles is bespreekbaar. Uiteraard kun je jouw kind(eren) meenemen. Tijdens het Babycafeez kunnen ze in een ongedwongen sfeer (leren) spelen.

Wanneer en waar?
Elke 1e en 3e vrijdag van de maand ben je van 10.00-11.30 uur van harte welkom op de bovenverdieping van de openbare bibliotheek in Winsum.
Kosten?
Deelname aan het Babycafeez is gratis. Een kopje koffie of thee is € 0,50.
Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op onze facebookpagina: Babycafeez Winsum. Of bel of mail met buurtwerker Kimberley van Oossanen via 06 307 185 12 of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Training tillen, bukken en verplaatsen voor mantelzorgers.

Heeft u de dagelijkse zorg voor een naaste? Dan kan lichamelijke overbelasting op de loer liggen.

Mensen met een lichamelijke beperking of neurologisch aandoening, zoals dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of de ziekte van Parkinson zijn soms niet in staat om zichzelf te verplaatsen of goed te bewegen. Zij zijn dan afhankelijk van de mantelzorger als zij zich willen wassen en aankleden, naar het toilet moeten of uit de (rol) stoel willen opstaan.
En er is een vergroot risico op vallen.
De traning leert u hoe hier goed mee om te gaan.

Datum:                 Woensdag 11 september 2019
Tijd:                     09.30 tot 12.00 uur
Plaats:                 Fysiotherapie Weijers, Leerweg 50, 9971 AE Ulrum
Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen zich tot 10 september aanmelden:
Monica Blom, Mensenwerk Hogeland
M 06 488 74 339 (b.g.g. 0595 745 090), E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws juli

Maatschappelijk werk: Aardbevingscoach
Vanaf 1 juli is Myléne Piek  begonnen met de nieuwe functie als maatschappelijke begeleider Aardbevingen ( aardbevingscoach) in de gemeente Het Hogeland.
Myléne Piek is  buurtmaatschappelijk werker gemeente Het Hogeland regio Eemsmond
e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t (0595) 745 090

Aardbevingen veroorzaken niet allen schade aan gebouwen. Mensen kunnenveel last (sociaal emotionele schade)hebben van alles wat er gebeurt. Blijf daar niet mee rondlopen! Schakel de aardbevingscoach in!
Grote gevolgen
De gevolgen van aardbevingsschade zijn groot en niet alleen voor uw woning! Denk aan lang wachten op schade herstel, je niet serieus genomen voelen, per direct je huis uit omdat je huis niet veilig meer is, naar een wisselwoning moeten verhuizen omdat je huis versterkt moet worden, je huis moeten verkopen waar geen interesse voor is. Je voelt je gefrustreerd, boos, machteloos en bang tegelijk. Het zijn voorbeelden van wat er op je af komt als je in een aardbevingsgebied woont.
De aardbevingscoach is er voor u!
Met al deze gevolgen kun je en hoef je niet alleen mee om te gaan.
Schakel de aardbevingscoach (een maatschappelijk werker gespecialiseerd in aardbevingsproblematiek) in. Wij bieden u een luisterend oor of staan u bij in contacten met de verschillende instanties die over bevingsschade gaan.
Wij staan voor u klaar! “


Inloopspreekuren in Winsum:
Gezondheidscentrum Winsum
Meeden 3b
Woensdag 15.00 uur - 16.00 uur

Bibliotheek Winsum
Regnerus Praediniusstraat 2
Woensdag 09.00 uur - 11.00 uur

Themanieuwsbrief nummer 4 staat online!

We hebben met zijn allen weer een mooie informatieve Themanieuwsbrief gemaakt.
Deze keer is het thema: Mensen Samenbrengen.

Tal van plaatselijke en lokale iniatieven hebben hun bijdrage geleverd aan deze Nieuwsbrief.
Alles in het kader van Mensen Samenbrengen.

Neem eens kijkje onder het "kopje" Themanieuwsbrief en ontdek wat Winsum zijn bewoners te bieden heeft.
Er staan verrassende en uitdagende bijdragen in.
Wij wensen u veel leesplezier.

 Nieuws juni

Bestuur:
-Marc Verschuren (voormalig wethouder Welzijn, gemeente Winsum) is toegetreden tot het bestuur.
-De termijn van voorzitter Rinnie Bokkers loopt in juli ten einde, echter zij heeft toegezegd aan te blijven tot de duur van de pilot van de ontwikkelaar/voortrekker van het GCW/Home Team (eindigt april 2020) en daarna haar taken over te dragen aan iemand anders.
- Romke heeft  4 juni  2019 overleg gehad met de bestuursadviseur van de gemeente het Hogeland, inzake visie gezondheidszorg. Romke heeft door de interne gesprekken die hij met een ieder heeft gehad, een vertaalslag richting de adviseur kunnen maken. Hij houdt ons op de hoogte over de ontwikkelingen.

Even voorstellen Marc Verschuren
Vanaf mei ben ik bestuurslid van het GCW. Ik volg Romke Visser op die tijdelijk een andere klus voor het Gezondheidscentrum doet. Mijn naam is Marc Verschuren, 53 jaar en ik woon samen met mijn vriendin, een hond en 4 katten in Den Andel. In 2000 ben ik in dit leuke dorp komen wonen.
Een aantal mensen kent mij waarschijnlijk wel van het feit dat ik van mei 2014 tot januari 2019 wethouder ben geweest van de gemeente Winsum. Daar hield ik me onder andere bezig met WMO, Jeugdhulp en gezondheidszorg.Vanuit deze rol leerde ik ook het GCW en een aantal medewerkers kennen.
Na mijn wethouderschap wilde ik me graag in een paar bestuursfuncties inzetten voor de samenleving en zo ben ik terecht gekomen in het bestuur van het GCW. Ik vind het een leuke uitdaging om aan een zo goed mogelijke integrale eerste lijns zorg voorziening in Winsum te werken en daar mijn netwerk voor te gebruiken. Naast het bestuurswerk ben ik momenteel op zoek naar een nieuwe baan.
In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze Labrador in het Lauwersmeergebied en speel en verzamel ik strategische bordspellen.
Als je vragen over het bestuur van het gezondheidscentrum hebt of andere zaken wilt weten of wilt melden dan kan je me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-24667180

Nieuws mei

Van het bestuur;
Steeds meer wordt het Home Team het hart van het Gezondheidscentrum.
Hier worden de belangrijke beslissingen met betrekking tot ontwikkelingen en de samenwerking genomen.
Hoewel soms lastig in de dagelijkse praktijk te realiseren, is het van groot belang dat de professionals daar participeren.
De doorontwikkeling van het GCW staat of valt er mee.

Romke Visser is voortvarend gestart met zijn werkzaamheden als voortrekker/ontwikkelaar van het GCW. Hij heeft intern al veel gesprekken gevoerd met medewerkers over hoe de toekomst gezien wordt van het Gezondheidscentrum. En ook extern heeft hij zijn licht al laten schijnen op de gewenste ontwikkelingen vanuit het maatschappelijk perspectief.

De klachtenfunctionaris heeft haar bevindingen van het afgelopen jaar aan het bestuur aangeboden. Duidelijk is dat zij een belangrijke rol vervult binnen het Gezondheidscentrum.

Wij prijzen ons gelukkig dat we Marc Verschuren (voormalig wethouder Zorg en Welzijn gemeente Winsum) bereid gevonden hebben zitting te nemen in het bestuur.
Zoals voorgenomen zal het bestuur in aantal kleiner worden (drie personen) en meer op afstand opereren. Dat klinkt wat tegenstrijdig maar zodra de contouren van het " nieuwe" Gezondheidscentrum staan, zullen de disciplines uit het bestuur verdwijnen.
    
Rinnie Bokkers, voorzitter GCW

Huisartsenpraktijk:
Even voorstellen: Hallo iedereen! Graag stel ik me via deze weg voor: mijn naam is Marleen Eggens, ik ben 18 jaar oud en woonachtig in Hoogezand. Ik ben bijna afgestudeerd als doktersassistente.
Jullie zullen mij hier per 1 juli in de praktijk zien.
Mijn vaste werkdagen zijn maandag, donderdag en vrijdag. Het kan zijn dat jullie mij eerder zullen treffen omdat ik nu alvast begin met werken.
Ik heb er in ieder geval super veel zin in om hier aan de slag te gaan! Wellicht komen we elkaar tegen in de praktijk of aan de telefoon!

Praktijk Koekkoek     
Helaas is er nog steeds een aanmeldstop tot nader orde. Dit zal in ieder geval tot en met juli zo zijn. 3 a 4 weken voor de lijst weer open gaat, zal ik dit kenbaar maken op de website en dan kunnen aankomend clienten zich op die dag aanmelden per mail of telefonisch. In volgorde van aanmelding plaats ik dan op de wachtlijst, en neem ik contact op om zaken inhoudelijk kort te bespreken, schatting wachttijd etc te geven.

Men zou het verder kunnen proberen bij mij collega’s in Winsum: Marleen de Kok of Ina Naudé, Erwin Pelgrim, Baflo, Anja Klaverdijk, Zuidwolde of bijv. praktijk Thomassen in Groningen, lentis PsyQ of kijken op de website van de Groninger Psychologen Cooperatie: https://www.gpcgroningen.nl/voor-clienten/aangesloten-psychologen  .
Hoe lang hun wachttijden zijn, weet ik niet.  

Diëtetiek
Linda en Marjolein; we vierden op 1 mei dat onze praktijk 5 jaar bestaat!
Dat vonden wij een mooie gelegenheid om nou eindelijk te starten met onze nieuwsbrief!
Wil je hem in je inbox ontvangen? Meld je dan snel aan via www.puurvertrouwd.nl en laat daar je mailadres achter.
In deze nieuwsbrief lees je alles over gezond genieten; dit is namelijk een prima combinatie! ENJOY!

Nieuws april

Bestuur:
In een van de vorige Nieuwsbrieven kon ik jullie melden dat we Romke Visser konden aanstellen als ontwikkelaar/voortrekker voor het Gezondheidscentrum Winsum.
Gedurende een jaar zal hij gemiddeld 4 uur per week werkzaam zijn om de doorontwikkeling van het Gezondheidscentrum vorm te geven. Het Home Team zal als kern en als spil in de organisatie komen te staan. Een mooie, boeiende en uitdagende klus die voortkomt uit de gesprekken die in 2018 gevoerd zijn door twee onafhankelijke bestuursleden met de verschillende professionals en disciplines in het Gezondheidscentrum.
Romke gaat binnenkort starten met het voeren van visiegesprekken.
Romke zal in deze periode van een jaar geen deel meer uitmaken van het bestuur maar hij zal wel als informant en adviseur aanwezig zijn.
Ook de rol van het bestuur zal veranderen als gevolg van de doorontwikkeling van het Gezondheidscentrum. De professionals komen meer in de lead en het bestuur op afstand. Binnen het bestuur is afgesproken om gedurende dit jaar alle voorkomende werkzaamheden op de oude voet voort te zetten en in de huidige bestuurssamenstelling. Op termijn zal het bestuur haar taken in een kleiner verband en met een meer toezichthoudende rol gaan vervullen.
Er worden wel gesprekken gevoerd om het aantal onafhankelijke bestuursleden (3) weer op het juiste aantal te krijgen. De uittredende bestuursleden (Gerda Jokshorst en Robert Folkers) uit de disciplines worden momenteel niet vervangen.
De vertrouwenspersoon, Denise Humalda, heeft een functie omschrijving en een protocol/ werkwijze aangeleverd aan het bestuur, die vastgesteld zijn in de vergadering van 15 maart j.l.
De jaarverslagen van de vertrouwenspersoon én die van de klachtenfunctionaris zijn in dank door het bestuur ontvangen. In het Hometeam is besproken hoe de klachten in de interne organisatie zijn opgepakt en wat de resultaten daarvan zijn. Het onderwerp: ”Veilig werken”, dat voortkwam uit de discussies m.b.t. de klachten- en de vertrouwensfunctionaris is ook daar besproken. Vooralsnog zien de professionals geen aanleiding om dit thema organisatiebreed vorm te geven.
Het bestuur heeft in de afgelopen periode een kennismakingsgesprek gevoerd met Linda Smit als nieuwe POH én praktijkmanager van de huisartsengroep. Ook is met Emmy Borger van de GGD gesproken over de ontwikkelingen binnen het Gezondheidscentrum en de daaruit voortvloeiende keuze om op dit moment geen vertegenwoordiger in het bestuur op te nemen.
Ik verwacht jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd en wens jullie vast hele zonnige dagen!
Rinnie Bokkers,voorzitter bestuur GCW

Even voorstellen ontwikkelaar/voortrekker GCW, Romke Visser
Mijn naam is Romke Visser. Ik ben 57 jaar en woon sinds 1994 in Winsum. Van huis uit ben ik historicus en heb vanuit die opleiding al het denkbare gedaan, van wetenschappelijk onderzoek via redactiewerk tot het lesgeven aan basisscholieren over de joodse erfenis van Winsum.
Ik heb gewerkt als docent geschiedenis en cultuureducatie aan verschillende hogescholen, waarbinnen ik ook staffuncties heb vervuld op het gebied van onderwijsontwikkeling, projectmanagement en kwaliteitszorg.
 Daarnaast ben ik maatschappelijk actief geweest als directeur van De Blauwe Schuit (Stichting Welzijn en Vluchtelingenwerk Winsum), lid van de gemeenteraad en Provinciale Staten, naast de nodige bestuursfuncties.
Op dit moment ben ik directeur van het KinderBoekenHuis en werk ik als zzp-er vanuit mijn eigen bureau aan diverse opdrachten die allemaal draaien om “ontwikkeling”.
Vanaf 1 april j.l. werk ik voor een jaar als “voortrekker” voor het GCW, gericht op het versterken van de onderlinge samenwerking, de verbinding met externe samenwerkingspartners en het ontwikkelen van een passende organisatorische opzet van het GCW.
Ik zal regelmatig deelnemen aan de bijeenkomsten van het Home Team en ga met zoveel mogelijk mensen in gesprek. Dus tot spoedig!


TSN, Team Winsum direct/rechtstreeks bereikbaar
Er is een directe telefoonlijn beschikbaar, voor zowel patiënten als zorgverleners, voor het TSN-team Winsum: 0595-447110

Expositie Durk Strooisma

Durk Strooisma (1978 Groningen) – begon pas na zijn 30ste met beeldend werk.
Getriggerd door de ervaring van een echtscheiding in 2014, begon hij met het digitaal bewerken van foto’s. Aanvankelijk eenvoudig met de cut and paste techniek, maar al vrij snel volgde de overstap naar grafische programma’s.
Durk Strooisma’s grote voorbeelden:  Kandinsky, Mondriaan, Picasso, Braque, Basquiat en Van Gogh, inspireren hem tot kleurrijke progressieve composities.
Op het eerste gezicht lijkt het werk als bij toeval ontstaan, echter er is sprake van bewuste keuze en selectie op kleur en kleurvlakken. Het zijn aleatorische combinaties, waarbij de omstandigheden improvisatorisch worden gewijzigd en aangepast tot er iets van toegevoegde waarde ontstaat. Deze uiterst persoonlijke beleving noemt Strooisma zijn “verzet tegen de grijze massa”.

Strooisma’s werk kan worden gezien als een evoluerend biologisch proces waarbij de geschiedenis wordt gecontinueerd door selectie. Om die selectie te kunnen maken is een productie van ongeveer  10.000 digitale compilaties per jaar noodzakelijk. Alleen de allerbeste mogen door binnen de evolutieketen.
Strooisma’s motto is tevens de boodschap die hij de mensheid mee wil geven: “Niet stoppen met doorgaan. Wie stopt met doorgaan houdt op te bestaan”.
Omdat digital art niet gebonden is aan een fysieke omgeving en aan fysieke materialen, biedt deze kunstvorm hem volkomen vrijheid.  Strooisma’s werk bestaat vooral op de computer waar hij alle regels die hij nodig heeft om zijn werk te maken, zelf kan programmeren. Hoewel hij voor exposities een digitale projectie als hoogste ideaal beschouwt, heeft Strooisma een deel van zijn werk als foto af laten drukken. Hiermee hoopt hij een groter publiek te bereiken.

U kunt de werken van Durk tijdens kantooruren  bekijken van 23 augustus tot en met 22 november, op de begane grond en de eerste verdieping van het Gezondheidscentrum Winsum.

Exposanten gevraagd

Het Gezondheidscentrum Winsum biedt kunstenaars en hobbyisten de ruimte om hun werken (op eigen risico) te exposeren. Op de begane grond en de eertse verdieping is ruimte voor maximaal 25 werken. Tijdens kantooruren zijn de werken te bezichtigen. Via de mail: gcwinsum@kpnplanet. nl   kunt u zich opgeven.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/gcwinsum/domains/gezondheidscentrumwinsum.nl/public_html/templates/gcwinsum/html/com_k2/templates/default/category.php on line 254