rookvrije generatie

Terrein Gezondheidscentrum Winsum rookvrij !

Ideeën of suggesties ter verbetering van de service?

Aan de wand bij de patiëntenbibliotheek hangt een rode brievenbus waar patiënten o.a. verbeteringen en suggesties voor het centrum kwijt kunnen.
Het formulier voor suggesties en/of ideeën staat op de tafel bij de patiëntenbibliotheek.

Mailen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe (gekleurde) bestickering in het pand

Direct bij de entree ziet u het al; de borden met daarop de verschillende kleuren per discipline:

Blauw   gaat naar de huisartsen. Alleen op afspraak!
Rood    gaat naar de apotheek.   Eénrichtingsverkeer!
Geel    gaat naar het consultatiebureau en jeugdgezondheidszorg GGD
Groen   gaat naar: de logopedist, diëtist, psycholoog en het algemeen maatschappelijk werk. Allen op de eerste etage.

Houdt u zich alstublieft aan de aanwijzingen op de bestickering.
Laten we het samen doen!

Nieuwe pagina op de website

We hebben een nieuw menu aan de webpagina toegevoegd: Corona nieuws.
Op deze pagina vindt u meest recente maatregelen die gelden binnen het Gezondheidscentrum Winsum.
Maatregelen die we in overleg en samen bepaald hebben, om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk tegen te gaan en om het Gezondheidscentrum een veilige plek voor iedereen te laten zijn, om naar toe te gaan.
LATEN WE HET SAMEN DOEN!

Themanieuwsbrief nr. 5 staat online!

Het thema is deze keer Preventie!
De disciplines van het GCW hebben weer mooie en leerzame bijdragen geleverd.
U kunt de Themanieuwsbrief lezen onder het menu  Themanieuwsbrief.

Regulier nieuws vanuit het Gezondheidscentrum Winsum

Uit de logopediepraktijk:
Tijdens behandelingen maak ik regelmatig gebruik van mijn iPad. Soms doen we nog even een spelletje als afsluiting van een behandeling; als toetje. Hoe het woord toetje een eigen leven ging leiden, bleek toen een jongen (6) zei:’ Oh,  we gaan even lunchen. Nee ik bedoel het voorgerecht!’
Op maandag 31 augustus is de praktijk gesloten i.v.m. de workshops Drips en Cervicale Ausculatie. DRIPS: Kwijlen bij jonge kinderen onder de 4 jaar komt veel voor.
Logopedisten worden met enige regelmaat gevraagd een jong kind dat kwijlt te behandelen. Met de vragenlijst DRIPS (Drooling Infants and Preschoolers Scale) kan de ernst en frequentie van het kwijlen in kaart gebracht worden tijdens verschillende situaties. Cervicale Auscultatie: In het Radboudumc, kinderlogopedie wordt onderzoek verricht naar slikproblemen bij kinderen. Het luisteren met de stethoscoop naar de slik is waardevol binnen de logopedische diagnostiek en heeft toegevoegde waarde bij het uitvoeren van de therapie.
Op vrijdag 4 september is de praktijk gesloten i.v.m. de derde cursusdag van de cursus Manuele Facilitatie van de Larynx.  MFL is een methode om hypertonie (teveel aan spanning) bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt.

Maandag 7 september t/m woensdag 9 september zal de praktijk gesloten zijn i.v.m. de cursus Systemisch Dialogisch Werken. Het betreft een basiscursus voor het integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten.

Bestuurswisseling
Op 5 juni hebben we afscheid genomen van Rinnie Bokkers als voorzitter van het bestuur. 
Zij heeft ruim 7 jaar met veel enthousiasme haar rol in het bestuur vervuld.
Als bestuur hebben we haar heel hartelijk bedankt voor haar inzet.
Marc Verschuren is haar opvolger.

Nieuwe CB-arts
Emily Ovens is sinds april dit jaar werkzaam als jeugdarts in het Gezondheidscentrum Winsum. Via een omweg is zij hier terecht gekomen
Zij heeft hiervoor gewerkt bij het UWV, Psychiatrie van het UMCG en heeft ook kortdurend de huisartsopleiding gedaan in Groningen.
In al deze werkgebieden vond zij dingen die ze mooi vond, maar het paste allemaal net niet.
Emily  werkt sinds april als CB-arts in Winsum en omstreken en na de zomer is zij ook de jeugdarts van de basisscholen in de regio van Winsum en de Marne.
emely

Korte expositie Dick Guillot

Speciale, korte expositie in GCW van Dick Guillot

Dick Guillot werd dit jaar 85 (!) jaar en wilde heel graag exposeren in het Gezondheidscentrum.
De wachttijd ervoor was tot 2022. Dat vond hij wel erg lang: ‘ik wil er zelf graag nog bij zijn en je weet maar nooit’. Zodoende werd er, na wat schuiven met de andere exposities, een zeer korte expositieduur bedacht van 2 weken: van 3 september tot en met 17 september.  
Dick, geboren in Groningen en opgegroeid in Rotterdam, is beeldend kunstenaar, schrijver en dichter. Hij woont en werkt sinds 1999 in Den Andel. Hij stond als bevoegd docent jaren voor de klas in Enschede. Exposities waren er vele, zowel in binnen-  als buitenland. Deze bezige bij werkte mee aan radio- en tv-programma’s, publiceerde in verschillende bladen, waaronder als schrijver en redacteur in twee regiokranten. Hij publiceerde ook verschillende dicht- en verhalenbundels.
Dick exposeert in het GCW naast gedichten met foto’s ook tekeningen.
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gebouw.

Exposanten gevraagd

Het Gezondheidscentrum Winsum biedt kunstenaars en hobbyisten de ruimte om hun werken (op eigen risico) te exposeren. Op de begane grond en de eertse verdieping is ruimte voor maximaal 25 werken. Tijdens kantooruren zijn de werken te bezichtigen. Via de mail: gcwinsum@kpnplanet. nl   kunt u zich opgeven.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/gcwinsum/domains/gezondheidscentrumwinsum.nl/public_html/templates/gcwinsum/html/com_k2/templates/default/category.php on line 254